Lintumies - Seppo Sällylä

Lintumies – Seppo Sällylä

Toimin lintu-, luonto- ja saaristo-oppaana. Olen myös luontotoimittaja. Lintu- ja luontojuttuja olen kirjoittanut eri lehtiin ja kirjoihin 45 vuotta eli koulupojasta asti. Paikallisradioissa toimin Turun ja Salon seuduilla 25 vuotta.

Lintuja ja luontoa olen valokuvannut aktiivisesti jo yli 50 vuotta. Aikaisemmin filmille, nykyään luonnollisesti digitaalisesti. Olen aina käyttänyt Nikonin kamerakalustoa.

Olen myös ollut mukana luonnonsuojelutyössä yli 40 vuotta. Olin mukana perustamassa Salon seudun luonnonsuojeluyhdistystä vuonna 1974. SSLY ry:n puheenjohtajana olen ollut kolmeen otteeseen, sihteerinä pitkään ja nykyään toimin luonnonsuojeluyhdistyksen varapuheenjohtajana.

Luontoretket, opastukset ja esiintymiset

Pidän tarvittaessa luentoja ja esitelmiä linnuista, luonnosta, lintuharrastuksesta, saaristosta ja majakoista.

Vedän opastettuja linturetkiä hyville lintupaikoille ja lintutorneille sekä ulkosaaristoon lintu- ja majakkasaarille.

Pidän myös lintuharrastusvälineistön esittelyjä ja alan koulutusta. Esittelyssä tarvittaessa erilaisia lintukirjoja ja muun muassa saaristo- ja majakkakirjallisuutta.

Optiikka

Tarvittaessa erikoisneuvontaa ja kursseja lintu- ja luontoharrastusvälineistöstä.

Opastan mielelläni luonnonystäviä sopivan kiikarin tai kaukoputken valinnassa.

Esittelyssä noin 50 erilaista kiikaria omasta optiikkakokoelmasta. Itse käytän Leican, Zeissin, Nikonin ja Swarovskin kiikareita. Nähtäville voin tuoda myös erilaisia historiallisia kiikareita, valonvahvistimia sekä teatteri- ja matkakiikareita.

Esityksiä myös lintu- ja luontovalokuvauksesta, opastusta aloittelijoille.

Erityisosaaminen

Olen erikoistunut ulkosaariston luontoon ja historiaan. Erikoisesti olen perehtynyt Bengtskärin majakkasaaren linnustoon ja pitkään historiaan. Bengtskärin majakalla olen käynyt yli 1100 kertaa. Bengtskärin majakkaristeilyillä olen toiminut saaristo-oppaana 25 vuotta.
Bengtskärin saaristoristeilyillä teen yhteistyötä eri laivanvarustamoiden kanssa, kuten Rosita Oy ja Marine Lines Oy.

Käyn paljon myös Paraisten Korppoon Utön majakkasaarella, missä olen tarvittaessa oppaana. Utö on helppo tavoittaa. Utön saarelle pääsee ympäri vuoden Rosita Oy:n yhteysaluksella m/s Eivor, joka liikennöi lähes päivittäin Nauvon Pärnäisistä. Utö on nykyään erittäin suosittu lintusaari. Itse viihdyn vuodesta noin 130 päivää Utössä.